Turnirul Cetatilor


In concediu / Festivalul Medieval Turnirul Cetatilor la Fagaras

de Cosmin Navadaru HotNews.ro
Miercuri, 17 august 2011, 16:47 Life | Prin oraş
Turnir in Cetatea Fagarasului
Turnir in Cetatea Fagarasului
Foto: USER UPLOADED
In perioada 18-21 august, turistii care viziteaza Cetatea Fagarasului vor vedea cum se desfasura viata intr-un burg transilvanean din sec XV-XVII. Cu ocazia Festivalului Medieval Turnirul, desfasurat in cadrul Zilelor Cetatii Fagarasului, vor fi organizate: turniruri cu cai, lupte cu spada intre cavaleri, trageri cu arcul, aruncarea sulitei, manuirea spadelor, lupta suprema pentru cucerirea mainii frumoasei printese.

„Legenda spune ca a fost odata ca niciodata, intr-o tara foarte indepartata, peste noua tari si noua mari, o imparatie numita Brasov, condusa de un imparat sever, dar drept. Imparatul avea o fiica de o frumusete rapitoare, inzestrata cu numeroase calitati si foarte iubita de popor. Pe vremea cand onoarea era cea mai de pret virtute, patru cavaleri au pornit la drum pentru a cere mana preafrumoasei domnite. Asa a inceput „Turnirul Cetatilor”.” (sursa)

Festivalul Medieval Turnirul Cetatilor s-a desfasurat saptamanile trecute la Rasnov, Brasov si Bran. Urmatoarea etapa are loc la Fagaras (18-21 august).

Vizitatorii vor fi martori la evenimente si manifestari medievale precum: turniruri cu cai, lupte cu spada intre cavaleri, trageri cu arcul, aruncarea sulitei, manuirea spadelor, lupta suprema pentru cucerirea mainii frumoasei printese, teatru medieval, jocuri medievale pentru copii si adulti.

Pe parcursul festivalului mai sunt asteptate show-uri de noapte, dansuri si foc. Nu vor lipsi specialitatile culinare facute dupa retete din vremuri apuse.

Va exista si un loc de joaca, o „gradinita medievala” unde cei mici vor primi costume medievale.

De asemenea, vor concerta Etno, Mariana Anghel, Mircea Baniciu, Semnal M, Cargo. Sambata, 20 august, de la 17:30 si de la 20:30, vor urca pe scena membrii formatiei de muzica medievala Truverii.

Startul Zilelor Cetatii se da joi, de la ora 17:00.

Localizare. Cetatea Fagarasului este situata in Transilvania, in centrul localitatii Fagaras. Vezi Cetatea Fagarasului pe harta.

Detalii despre Cetatea Fagarasului gasiti aici.

Vezi mai multe puncte de atractie turistica in zona – aici si aici.

Afla aici mai multe despre Tara Fagarasului.

Vezi aici o harta cu interiorul Cetatii Fagarasului.

Turnirul Cetatilor ajunge la Fagaras

A patra batalie a cavalerilor teutoni –“ Turnirul Cetatilor” – se va purta la Cetatea Fagaras in 18-21 august 2011.

Va invitam sa participati la Conferinta de presa organizata in bastionul Pana unde va asteapta o expozitie de recuzita si o cina medievala, dar nu inainte de  participa la deschiderea oficiala a festivalului care se va desfasura printr-o procesiune  cavalerilor pedestrii si Calare, a domnitelor si a tuturor personajelor care vor participa la Evenimente. Dincolo de portile Cetatii care vor fi deschise printr-un ritual cavaleresc, vizitatorii vor fi intampinti de mesteri in arta prelucrarii sticlei, olari, un atelier de fierarie, sculptori in lemn, maestri calugari in pictura icoanelor, impletirea panusei si a margelelor, confectionarea dantelei, artizanat. Shwo-urile cu spade, sulite,  luptele corp la corp, turnirul cu cai si spectacolele de noapte cu foc si dansul ielelor se vor desfasura in paralel cu programul de la scena unde vor fi prezenti artisti renumiti de muzica usoara si populara precum CARGO, MIRCEA BANICIU, GRUPUL ETNO, TRUVERII, SEMNAL M si multi altii, iar sambata de la ora 20:00, un super spectacol al Taietorilor de lemne de la TIMBERSPORTS care promit un show cum nu s-a mai vazut, deorece va fi interactiv si va implica si publicul. Fagarasenii si turistii prezenti in acest sfarsit de saptamana la Fagaras vor avea parte de specialitati culinare – tepelus, burta dragonului – carnatul cavalerului medieval, dar si turata dulce, ciocolata de casa, siropuri naturale, etc.

Pentru cei mici loc de joaca – “gradinita medievala”- unde primesc costume medievale iar 5 entertaineri specializati, trupa Show-Time, au pregatit pentru ei multe jocuri si premii.

Toate acestea in a treia editie a festivalului autentic medieval “Turnirul Cetatilot” in cinstea celor 800 de ani de la poposirea cavalerilor teutoni pe meleagurile Transilvanene. Un eveniment istoric care nu trebuie ratat!

Partener media: http://www.prinbrasov.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s