Eu îmi imaginez Paradisul ca un fel de bibliotecă ( Borges).


Vasu Ovidiu, clasa a XI-a Liceul Teologic Ortodox Constantin Brâncoveanu, câştigătorul concursului literar ”Eu îmi imaginez Paradisul ca un fel de bibliotecă”

manastiri-picture

Unii oameni nu au o părere foarte bună despre bibliotecă, ei văzând-o ca pe o închisoare, un loc înfiorător, plictisitor, în care pur şi simplu petreci ore fără roade.

Cei care merg la bibliotecă sunt de cu totul altă părere, contrazicându-i pe ceilalţi. La fel şi eu! Am o părere foarte bună despre bibliotecă. În primul rând, pentru că aici am cea mai rodnică inspiraţie, fiind înconjurat de toate marile opere ale literaturii române, dar şi de faptele istorice şi religioase petrecute în trecut. În al doilea rând, biblioteca este locul de relaxare, de meditaţie, bună armonie a fiecărui om, indiferent că este copil, adolescent sau vârstnic. Oricine intră într-o bibliotecă are impresia că a păşit într-o altă lume, un „paradis”. Totul este impecabil, cărţile aranjate cu cea mai mare atenţie, în ordine, descurcându-se tot omul în căutarea subiectului de care el are trebuinţă, dar şi un loc liniştit, departe de lumea reală, a strigătelor, jignirilor şi bârfelor de dincolo de uşă.

Această linişte şi desăvârşire poate fi comparată cu liniştea care există în mânăstiri, dar nu în ultimul rând în rugăciunea fiecăruia, rugăciune care nu trebuie să fie tulburată în nici un fel, ci dimpotrivă, o linişte deplină, existând doar tu şi Dumnezeu, tu şi cartea, retrăind acele momente şi aducându-ţi aminte cât eşti de neputincios.

Pentru mine biblioteca este paradisul acestui pământ în care oricine este bine primit şi de aici, prin stăruinţă, fiecare poate pleca mult mai bogat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s