CITITORII NOŞTRI – elevi olimpici. Sursă: BZF, partener media


28 martie 2011 – Olimpic la religie

Efortul depus de mulţi profesori dar şi de elevii lor este răsplătit cu rezultatele foarte bune la învăţătură. Iar când roadele muncii fac diferenţa la competiţiile interşcolare, mulţumirea este cu atât mai mare. Fazele judeţene ale olimpiadelor şcolare i-au dus în finala concursului pe mulţi elevi făgărăşeni. Printre ei se numără şi Paul Langa, elev al Colegiului Naţional „Doamna Stanca“ El va reprezenta judeţul la olimpiada de religie.

An de an, elevii făgărăşeni fac cinste liceului şi oraşului pentru rezultatele bune obţinute la olimpiadele şcolare. Fie că este vorba de matematică, limba şi literatura română, filosofie, biologie sau alte materii, tinerii reuşesc de multe ori să-i depăşească pe concurenţii lor de la şcoli cu renume din judeţ. Aşa s-a întâmplat şi în acest an când mai mulţi elevi s-au califica la faza naţională a olimpiadei şcolare. Printre i se numără şi Paul Langa. Tânărul este elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Doamna Stanca“, iar de câteva zile se poate mândri că este primul din judeţ la religie. Asta cu toate că nu urmează un profil teologic, ci unul real.

„În perioadele când clasele cu profil teologic ortodox erau în cadrul Colegiului Naţional „Doamna Stanca“ am avut mulţi elevi la olimpiadele de religie. Anul acesta avem un elev la învăţământul teoretic şi acest lucru ne-a bucurat foarte mult. Este un elev deosebit, care are preocupări artistice –  pictează foarte frumos, este foarte serios. Sperăm să reprezinte cu succes colegiul nostru la olimpiada naţională la religie, care va avea loc la Galaţi“, a spus directorul Colegiului Naţional „Doamna Stanca“, prof. Nicolae Postolache.

Elevul a reuşit să obţină nota 9,65 şi să se situeze pe locul I la faza judeţeană a concursului. „Concursul nu a fost atât de dificil, mă aşteptam să fie subiecte mai grele, dar mi s-au părut a fi accesibile. Domnul profesor Daniel Filip mi-a sugerat să particip la olimpiada de religie şi am ajuns să particip chiar la faza judeţeană“, a spus Paul Langa, elev la Colegiul Naţional „Doamna Stanca“.

Acum, tânărul speră că va reuşi obţină un rezultat bun şi la faza naţională a olimpiadei, care va avea loc la Galaţi, în perioada 18-23 aprilie.

(Mihaela BĂRGĂOANU)

21 maritie 2011  – Rezultate remarcabile la olimpiade pentru  liceenii de la „Radu Negru“


Cei mai mari filosofi din judeţ din rândul elevilor sunt din Făgăraş. Şi mai precis  de la Colegiul Naţional „Radu Negru“. Cinci liceeni s-au întors de la Braşov cu diplome şi premii după ce au participat la faza judeţeană a Olimpiadei de filosofie. Iar mândria cadrelor didactice este cu atât mai mare cu cât unul dintre elevi, Tania Ştefăniţă, s-a calificat la faza naţională a concursului. Nici la matematică elevii de la Colegiul Naţional „Radu Negru“ nu s-au lăsat mai prejos . Un rezultat care l-a dus în finala concursului l-a obţinut Bogdan Nicula, elev în clasa a XII-a.

Filosofi de „Radu Negru“

În urmă cu câteva zile, la Braşov a avut loc olimpiada de ştiinţe socio-umane. Şase elevi de la Colegiul Naţional „Radu Negru“ au participat la concurs şi cu toţii s-au întors cu rezultate excepţionale. Tania Ştefăniţă a obţinut nota 9,60 la filosofie, clasându-se pe locul I, fapt ce a dus la calificarea ei la faza naţională. Andreea Negrea a obţinut locul II, Iulia Mureşan-locul III, iar Ruxandra Râmbeţ şi Anca Urmaciu au obţinut menţiune. De asemenea, Andrei Gabăr a ocupat locul II la economie.

„Ne-am întors cu premii, ca de fiecare dată, cu precizarea că, în acest an, ele au fost mai numeroase. Am luat tot ce s-a putut la filosofie, un loc întâi, locul II, locul III şi două menţiuni, iar la Economie, locul II“ a spus Cornel Teulea, profesor de Ştiinţe socio –umane de la Colegiul Naţional „Radu Negru“.

Cel mai bun rezultat l-a obţinut Tania Ştefăniţă. Însă în spatele acestui succes stau sute de ore de muncă şi de studiu. „Pentru mine această olimpiadă a fost o experienţă inedită, în sensul că este un domeniu cu totul nou pentru noi, cei din clasa a XII-a, şi a fost cu totul neaşteptat. Deşi am avut emoţii până la vederea subiectelor, nu am întâmpinat dificultăţi în a le rezolva“, a spus Tania Ştefăniţă, eleva care va reprezenta judeţul Braşov la Olimpiada de Filosofie, faza naţională.

Acum, Tania se pregăteşte pentru faza naţională a concursului care va avea loc în perioada 18-23 aprilie, la Ploieşti. Eleva îi va întâlni acolo pe cei mai buni liceeni la filosofie din întreaga ţară.

Buni şi la matematică

Nu doar filosofia va fi reprezentantă la nivel naţional de liceeni făgărăşeni, ci şi matematica. Un elev de clasa a XII-a de la Colegiul Naţional „Radu Negru“s-a remarcat la faza naţională a concursului şi a obţinut locul întâi. Este vorba de Bogdan Nicula. Matematica nu este singura lui pasiune, pentru că pe parcursul anilor de liceu, el s-a remarcat şi la fizică şi chimie, după ce a reuşit performanţe asemănătoare la fazele judeţene ale olimpiadelor.

„M-am calificat la faza naţională a Olimpiadei de matematică. Subiectele au fost destul de dificile însă, în comparaţie cu alţi ani, s-au putut lua punctaje mari, atât eu cât şi alţi colegi şi sunt mulţumit. Urmează trei săptămâni de pregătire  pentru faza naţioanlă la care sper să nu dezamăgesc şcoala şi reputaţia a oraşului nostru. O să încerc să dau tot ce-i mai bun din mine, pentru că sunt conştient că acolo vor fi elevi foarte bine pregătiţi“, a spus Bogdan Nicula.

Munca lui a fost susţinută în tot acest timp de profesoara lui de matematică.

„În acest an, Bogdan Nicula a obţinut calificarea la faza naţională a olimpiadei de matematică, rezultat care vine pe fondul gradului înalt de dificultate a subiectelor. El ne bucură foarte tare pentru că încununează munca lui în cei patru ani de liceu şi îi merită“, a spus Marcela Ionuţ.

Acum, tânărul licean se pregăteşte pentru ca la faza naţională a Olimpiadei de matematică să reuşească să obţină un rezultat cît mai bun pentru liceul la care învaţă. Concursul va avea loc Oradea, în perioada 16-21 aprilie.

(Mihaela BĂRGĂOANU, Iulia GRECU)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s