MODALITATI DE RELAXARE PE CARE LE PREFERA OAMENII


ONIŢIU SEBASTIAN DIMITRIE – ELEV LA COLEGIUL NAŢIONAL”RADU NEGRU”

fagaras-10

Dragi cititori,

Subiectul pe care îl voi aborda astăzi este: ”moduri de relaxare pe care le preferă oamenii”. Oamenii din fiecare parte a lumii prefera o activitate relaxanta. Unii oameni prefera sportul ca activitate relaxantă . De exemplu, unele persoane se pot relaxa jucând tenis. Acest sport te face să te concentrezi și să îți antrenezi reflexele . Alte persoane se relaxează jucând baschet sau fotbal. Cei mai mulți oameni se relaxează uitându-se la televizor, citind sau chiar stând pe calculator mai multe ore. Dar, în lume sunt puțini oameni care într-adevăr se relaxează: merg la munte cu familia sau prietenii, merg în excursie pe litoral, explora natura și fac plimbări cu bicicleta.

Dayan-Velez

Pentru a te menține sănătos și relaxat trebuie să eviți: televizorul și jocurile pe calculator sau „îndelungul popas” pe rețelele de socializare. Toată lumea trebuie să se relaxeze și să aibă curajul de a încerca noi activități.

tvratings

Muzica

Trebuie sa ții minte doua lucruri:

  • oriunde ai fi, te poți relaxa singur sau cu familia
  • fiecare activitate se practică intr-o anumită limită

Acum, pentru că am vorbit la părerea generala vă voi prezenta câteva tehnici de relaxare care acționează împotriva stresului:

  • Meditația – Daca o persoana crede ca a medita înseamnă sa stea in poziții incomode si sa rostească timp de o ora „ommmm”, se înșeală. Orice acțiune repetitiva poate fi o sursa de meditație: mersul pe jos, înotul, pictura, tricotatul – orice activitate care poate calma si relaxa.
  • Imaginați-vă relaxat – Prin mintea dvs. trec prea multe gânduri pentru a va relaxa? Încercați sa vizualizați un tablou relaxant, un peisaj de vis.
  • Încercați tehnici de masaj– Când mușchii sunt tensionați si nu aveți timp sa vizitați un profesionist, poate fi încercată această tehnică pentru obținerea relaxării: – se vor așeza ambele mâini in zona umerilor si gatului; – Presați cu degetele si palmele; – Masați riguros, păstrând umerii relaxați; – Așezați una dintre mâini pe antebrațul celeilalte; – Repetați cu celalalt braț.
  • Muzica de relaxare – Muzica poate calma bătăile inimii și poate alina sufletul. Așa încât, atunci când lucrurile se înrăutățesc, va puteți lăsa învăluiți de sunetele muzicale, iar bătăile inimii vor fi calmate de un cântec de relaxare.  Muzica clasică este de asemenea, terapeutică.

Bars-o-noua-terapie-de-relaxare

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s