PROGRAMUL DE VACANŢĂ „TOATE PÂNZELE SUS!”


DESPRE VOLUNTARIAT

ONIŢIU SEBASTIAN DIMITRIE – ELEV LA COLEGIUL NAŢIONAL”RADU NEGRU”

Dragi cititori,

Astăzi m-am gândit să abordez unul din subiectele la care puțină lume se gândește, si anume, voluntariatul. Poate unii dintre voi vă întrebați ce este voluntariatul si ce fel de acțiuni de voluntariat ați putea face. Să analizăm fiecare întrebare pe rând:
Voluntariatul este activitatea de interes public desfășurată din proprie inițiativă de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o recompensă materială .

maimultverde
Cunoaștem mai multe variante de voluntariat:
• Voluntariat pentru mediu:Aici tinerii propun idei pentru protejarea mediului înconjurător ,iar mai apoi cu ajutorul unor asociații pentru protejarea mediului pot să le aplice. Activitățile locale de voluntariat pot încuraja tinerii să ia atitudine si să se alăture activităților de voluntariat în comunități diverse.

  • Activități de mentorat,unde fiecare adolescent sau adult poate să mediteze elevi sau studenți care au probleme la învățătură sau să îi ajute în depășirea unei probleme personale sau familiale

profesor-meditatii
• Voluntariat pentru oameni săraci,unde oamenii creează diferite campanii și susțin o cauza sau mai multe pentru a strânge diverse sume de bani ,care vor fi folosite spre vindecarea bolii unui om mai sărac sau ajutarea acestuia pentru a-și cumpăra haine,mâncare sau pentru a-si întreține o familie

tineri8
• Voluntariat pentru tineri creativi, unde tinerii care au diverse talente le pot folosi in crearea de idei noi sau activități pentru folosul oamenilor şi revoluționarea societății. Tinerii artiști pot dona colecțiile lor de arta către spitale de copii sau către centre de plasament, sau se pot folosi de talentul lor pentru a face o după amiaza mai plăcută câtorva copii prin activități de desen sau sculptat
Oricine poate face voluntariat .Este o activitate plăcuta şi în funcție de ce dorești să faci vei obține si anumite beneficii, pe lângă sentimentul de bucurie pentru că ai reușit să faci un lucru mic care va contribui la dezvoltarea unei societăți mari. Aceste beneficii de obicei îi ajută pe tineri să obțină un loc de munca sau să intre la un colegiu sau chiar să le sporească ambiția de a face ceva mai bun şi mai util societății.
Motive să te alături acțiunii de voluntariat:
 pentru a aduce un aport comunității în care trăiești;
 pentru a-ți asuma o responsabilitate;
 pentru a face parte dintr-o echipă;
 pentru a cunoaște și/sau a înțelege mai bine problemele comunității în care trăiești
 pentru a câștiga experiență în vederea obținerii unui job mai bun
 pentru a cunoaște persoane care te pot ajuta
 pentru a cunoaște prieteni noi
În concluzie,a privi cum cineva ajută lumea este bine,dar a face cu adevărat ceva care va schimba lumea în bine este măreț.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s