Coasta de Azur. PROGRAMUL DE VACANȚĂ ”TOATE PÂNZELE SUS!”


Coasta de Azur

ONIȚIU SEBASTIAN, ELEV LA COLEGIUL NAȚIONAL ”RADU NEGRU”

Dragi cititori, astăzi voi vorbi despre COASTA DE AZUR.

După cum bine știți, multă lume spune că acest loc este Raiul de pe Pământ din cauza frumuseții  florei și faunei. În continuare recomand 3 dintre interesante din cele mai frumoase locuri de pe Coasta de Azur care merită văzute.

1.Gradinile  Mentonului

Aici se afla și Muzeul Muzeului Național de Istorie Naturală. Aceste grădinii propun un tur al lumii de botanică. Aceasta au singurul specimen de Sophora Toromiro, copacul mitic al Insulei Paștelui. Aceste grădini au fost create  între 1919 și 1939 de către renumitul peisagist – grădinarul Lawrence Johnstone, unde a amplasat terase, iazuri și livezi de portocale, plus o abundență de specii rare și plante parfumate care fac acest loc o adevărata splendoare.

collage

2. Fort Carre – Antibes

Această clădire a fost un turn circular defensiv datând 1550 conform site-ului Lawrence Capela. Clădirea a fost perfecționată  sub comanda  lui Vauban la Evoluția armelor de foc și tehnici de asediu militar. Astăzi, Fort Carre este clasificat ca monument istoric.

collage.jpg333

3. NISA

Poate cea mai mare atracție din Riviera Franceză este orașul Nisa, oraș unde cu un buget mediu poți face multe. Aici este unicul aeroport din Riviera Franceză cât și cel mai mare nod rutier al regiunii. Sunt multe de făcut în acest oraș, începând cu petrecerile de pe superbele plaje, vizitarea muzeelor, teatrelor, castelelor, caselor memoriale, precum și practicarea diverselor sporturi de teren sau pe apă.

co22llage

Dacă te hotărăști să îți petreci sejurul pe Coasta de Azur în timpul Festivalului International de Film de la Cannes, e bine de știut că în acea perioadă localitatea își triplează vizitatorii. Poți face multe si aici, mai ales cumpărături având în vedere numărul generos de magazine unde o sa întâlnești mărci precum Gucci, Louis Vuitton sau Cartier. Merită să vizitezi și falezele și bulevardele largi, iar seara o cină delicioasă este garantată de către restaurantele de lux.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s