Cetatea Făgărașului. PROGRAMUL DE VACANŢĂ „TOATE PÂNZELE SUS!”


LUCIAN BREZAIU. COLEGIUL NAŢIONAL „RADU NEGRU”

cetate_1

Cetatea Făgăraşului este cel mai important monument al Făgăraşului, unul dintre cele mai mari din ţară şi chiar din Europa. Este al doilea cel mai frumos castel din lume, fiind devansată de Castelul Neuschwanstein din Germania, în stil romantic-renascentist, potrivit unui clasament realizat de Hopper, un site dedicat planificării călătoriilor şi prezentat de publicaţia americană Huffington Post.

cetate_2

„Cetatea Făgăraş reprezintă una dintre cele mai mari şi mai bine conservate Cetăţi feudale din Europa de Est. În trecut castelul a fost pivotul puterii regionale. În timpul secolului al XVII-lea cetatea a fost extinsă, reflectând bogăţia locului”, potrivit publicaţiei Huffington Post. Aşezată la jumătatea drumului dintre Braşov şi Sibiu, Cetatea Făgăraşului este una dintre cele mai mari şi bine păstrate structuri medievale din România şi din Europa. Cetatea regală, înzestrată cu cel mai mare domeniu feudal din voievodat a fost construită la sfârşitul secolului al XlV-lea. Primele ştiri documentare care atestă existenţa cetăţii de piatră sunt din 1455, când este menţionat un ,,castelan”, iar în anul următor Iancu de Hunedoara, scriind braşovenilor, aminteşte de ,,cetatea noastră Făgăraş”.

cetate_3

O adevărată poartă spre trecutul îndepărtat al Transilvaniei, Cetatea Făgăraşului oferă vizitatorilor şansă de a paşi într-o lume apusă a Evului Mediu, dar care a rămas încă vie în memoria comunităţii prin marile personalităţi şi prin provocările istoriei scrise pe acest tărâm. Măreaţă şi impunătoare, cetatea Făgăraşului, pe care Nicolae Iorga o consideră una din ,,podoabele ţării”, îşi aşteaptă liniştită ,,recunoaşterea îndrăzneţelor fapte ale trecutului”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s