Campania EOS (Educating for an Open Society) „Hai pe Net!” în 2012


Fundația EOS cu susținerea Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale și a Consorțiului  Alianța Digitală pentru România, lansează în perioada 26 – 30 martie campania Hai pe net! 2012

Hai ne net! este o campanie naţională de incluziune digitală organizată de Fundația EOS Romania în parteneriat cu telecentre, biblioteci, școli, PAPI și alte organizații și instituții dedicate alfabetizării digitale în Romania.

Anul acesta campania îţi propune să aducă online peste 10.000 de utilizatori noi, oameni care fie nu au folosit niciodată internetul, fie oameni care învață să folosească e-servicii noi (ex. cumpărături sau plăți online, cursuri de formare profesională online, participare în comunităţi sociale virtuale).

Temele Hei pe net! 2012 vor face referire la:

Îmbătrânire activă

  • Creșterea șanselor de angajare a tinerilor
  • Participare civica
  • Învățare inter-generații
  • Servicii online pentru cetățeni

În ediţia trecută care a avut loc în săptămâna 28 Februarie – 5 Martie 2011, în ţara noastră, cu sprijinul a peste 500 de telecentre (e-centre, Biblioteci publice, Puncte Acces Public la informație și ONG-uri), au fost atrase în campanie un număr de  16961 de participanți, lucru care a calificat România pe un onorabil loc 3 în cadrul campaniei la nivel European.

Dimensiunea europeană în 2012

Hai pe net! 2012 este o campanie inițiată la nivel European de către Telecentre-Europe, o rețea de suporteri ai incluziunii digitale. La nivel European, Campania este susținută de Microsoft, Liberty Global, Accenture, European Broadcasters Union și Comisia Europeană.

Digital Agenda Scoreboard 2011 arată că România se situează mult sub media UE în ceea ce priveşte utilizarea internetului, dar noi toţi ştim că situaţia se poate schimba. Iată motivul pentru care e importantă campania noastră HAI PE NET. Alăturaţi-vă paginii dedicate „HAI PE NET” şi sprijiniţi-ne să aducem împreună în timpul derulării campaniei peste 10.000 de români online.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s