Club de lucru manual Handmade BMF, nou serviciu de bibliotecă


Bibliotecar Raluca-Maria Bucur

      Biblioteca Municipală Făgăraş a înfiinţat un nou serviciu de bibliotecă, un club de creaţie manuală care are ca scop promovarea unor obiecte de sezon din hârtie, mărgeluţe, materiale textile, pene, lemn, tricotaje şi croşetă. L-am intitulat Club Handmade BMF, cu alte cuvinte Club „Lucru de mână realizat de Biblioteca Municipală Făgăraş”. Am identificat ca beneficiari persoanele talentate deoarece, fiind un club destinat promovării, ne adresăm în mod special celor pasionaţi de lucrul de mână care doresc să-şi asigure ieşirea pe pieţe de desfacere. Finalitatea serviciului nostru este promovarea online şi participarea la târguri de gen a utilizatorilor de serviciu, dar şi creşterea stimei de sine  (prin discuţii dese, pozitive, despre produse şi creaţie, bazându-ne pe cunoaşterea de sine, sentimentul de apartenenţă la un grup, sentimentul de competenţă), socializarea şi activarea sentimentului de colaborare, prin sfaturi şi exemple de bună practică din partea celor care au demarat o mică afacere de acest gen.

Concret, aveam întâlniri la bibliotecă, prin care  stabilim tipul de  produse create, preţurile, târgurile la care vom participa, dar creaţia se desfăşura la domiciliu. Biblioteca este cea care caută documente, materiale audio-video, informaţii şi alte surse de inspiraţie şi  face reclamă serviciului prin toate mijloacele disponibile: promovare în ziarele locale, la televiziunea locală, afişe în şcoli şi instituţii publice, fluturaşi şi postări pe contul de facebook al bibliotecii şi pe pagina de facebook Handmade BMF.

            Desfăşurarea acestui serviciu este facilitată de posibilitatea comunicării prine-mail şi facebook, comunicare necesară într-un asemenea  club, cum este Handmade BMF, pentru a promova şi dezvolta gama de produse cu ajutorul paginii facebook Handmade BMF, creată special cu această ocazie. Avem 10 beneficiari, fondatori, dar cu posibilitatea aderării rapide a altor membri prin mediatizarea serviciului cu ajutorul mass-media şi popularizarea acestuia de către bibliotecă şi membrii fondatori. Handmade BMF are şanse mari de succes ca serviciu de bibliotecă.

            Cu ocazia multiplelor sărbători şi evenimente de sezon, biblioteca va face expoziţii de promovare a creaţiilor.

            Calendar: februarie, martie, aprilie, iunie, august, octombrie, decembrie 2012

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s