NOAPTE DE OCTOMBRIE – Ioana Rogoz Clasa a IX-a T Colegiul „Aurel Vijoli” Făgăraş


          E trist, e trist  soarele în asfinţit, iar vara ia cu ea si strălucirea dragostei care, încetul cu încetul, prinsese flăcări  în inimile noastre…

          Toamna ne aduce în schimb petalele ruginii ale trandafirilor, nopţi de octombrie din ce în ce mai întunecate, iar vântul duce parfumul florilor departe de noi. Fluierul mierlelor, cântecul cucului şi adierea caldă a vântului au dispărut odată ce clopotele au început a bate dulce şi trist pentru noi toţi. Fără căldura dragostei, inimile noastre s-ar  ridica  pustii şi singuratice spre strălucirea asfinţitului.

          Octombrie… Totul este ruginiu şi se pregăteşte de venirea cumplită a iernii. Sentimentul de melancolie este  inevitabil în aceste momente şi îmi  aduce aminte de locurile copilăriei care rămân în suflet ca un cântec de soare, ca un dans al luminii şi ca o serbare de fluturi, un cântec îndepărtat al amintirii.

          Octombrie… Îmi inspiră imagini cuibărite adânc într-un suflet de copil îndurerat căruia i-au fost furate câmpiile, cerul, zilele şi nopţile zmălţuite cu flori şi semănate cu ţinte de aur. Dorul de acel timp  rămâne pe veci în suflet, dorul de albastru, câmpia de vis  fremătând în potop de lumină. Fluturi uşori zbenguindu-se uşor pe pleoape şi gene, lăsând în urma lor  numai lacrima pură şi dorul unei veri îndepărtate. Şi e noapte de octombrie…noapte înaltă-înaltă…eu… stând afară şi uitându-mă în gol, frunzele pomilor căzând uşor din copaci, zburând odată  cu adierea vântului.

          E noapte caldă de octombrie care parcă a spulberat toate tristeţile mele. E noaptea mea, a ta, a voastră, trăiţi-o cu voluptatea ultimei nopţi petrecute în acest timp, în acest univers!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s