Visare de Mihai Ghizdavu, Şcoala generala 1


  Plaja mică şi sălbatică stă liniştită, tolănită la soare, undeva lângă apa transparentă, de un albastru ultra marin al oceanului. Pădurea tropicală o îmbrăţişează verde şi răcoros, lăsând să-i sclipească florile albe, galbene, roşii sub frunzele tinere de un roşu viu ori galben-portocaliu.

Sub bolta de frunze, arborii scunzi, copiii celor înalţi, sunt legaţi între ei  de fire groase şi încâlcite, lianele. Mai jos, pe solul afânat şi gol de munca tenace şi istovitoare a furnicilor, îşi arată deznădejdea rădăcinile bogate în sevă.

Palmierii regali stau coloană, cu trunchiurile şlefuite în culoarea betonului. Pe solul umed, ferigile de dantelă, arborescente se mişcă ca nişte uriaşe evantaie, în timp ce sus de tot, pe ramurile pe care soarele se furişează, se înfioară flori bizare şi crude pentru a fi mângăiate liniştitor de razele fierbinţi sau pentru a fi biciuite nemilos de ploile torenţiale.

Printre orhidee, ferigi şi licheni, îşi trăieşte viaţa în tihnă Leneşul, iar anaconda îşi  vânează victimele fără a-şi putea găsi un loc de ascuns. Tamarinii pestriţi îşi ling degeţelele după ce au gustat din nectar. Pacarana cu petele lui albe, fulgi de blăniţă, se adăposteşte ca un copil somnoros printre crăpăturile naturale ale stâncilor.

Un fluture intens colorat evadează din mirajul pădurii şi ajunge pe plaja de vis cu nisipul ca satinul, sculptat maiestos de apa oceanului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s