Natura intermediară de Lucian Brezaiu, Școala Generală nr. 2


Natura intermediară

            În timpul anului natura se schimbă de la un anotimp la altul. De fiecare dată se îmbracă în alte veșminte și alte miresme, precum o prințesă pretențioasă.  Cea mai spectaculoasă schimbare este cea dintre vară și toamnă. Percepem fiecare nuanță, fiecare foșnet a zonelor de relief.  La munte, aerul se răcorește sub cerul înnorat, plin de vise. Stâncile poartă tot culoarea veșnică a coniferelor iar vietățile iau exemplul veverițelor și își adună provizii pentru îndelungata iarnă ce veni.

Cu o treaptă mai jos se văd pădurile pline de culorile schimbării: cărămizii, roșiatice  și aurii. Pe jos se așterne un covor moale, foșnitor. Soarele, tremurând, încearcă să mai încălzească pământul în ultima zi a anotimpului dedicat acestuia. La câmpie, cerul îmbălsămat de razele solare, stă încă mândru.

Toamna, rodul este bogat. Câmpurile forfotesc de oameni care își adună recolta.   În orașe, străzile sunt presărate cu mii  și mii de frunze arămii, ruginii, vinete care se desprind din arborii uscați legănându-se.

Toamna își joacă rolul, desăvârșit  în fiecare colț al pământului. Ea este regina care decorează pământul și lasă loc de promisiuni.

Brezaiu Lucian, Școala Generală nr. 2

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s