Campania HAI PE NET!


Claudia Popescu, președinte ANBPR filiala Brașov, blogul Bibliotecii Județene   Brașov „George Baritiu”

Ediţia 2011 a Campaniei “Hai pe net!”, iniţiată în România de Fundaţia EOS, în parteneriat cu Programul Microsoft Unlimited Potential şi Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România a luat startul.

Iniţiativa îşi propune să aducă online pentru prima dată peste 100 000 de europeni excluşi digital. Campania vine în sprijinul celor care nu au acces la noile tehnologii, dorind în acelaşi timp, ca cei care au început deja să utilizeze aceste tehnologii să aducă la telecentru o  persoană care nu a utilizat niciodată calculatorul, nu a fost niciodată online şi care pierde din oportunităţile oferite de acestea

Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov este susţinător al acestei campanii şi în perioada 28 februarie – 4 martie 2011, va oferi tuturor braşovenilor, prin Centrul de Informare Comunitară, Sal@info şi Secţia pentru Copii şi Tineret, acces la Internet şi asistenţă în utilizarea Internetului, în intervalul orar  10-18. Cei interesaţi vor beneficia de următoarele tipuri de activităţi:

  1. Activităţi pentru tineri – navigare pe internet (blogul copiilor, creare adresă e-mail, referinţe online, concursuri, muzică şi videoclipuri)
  2. Lecţii online – documentare şi prezentări multimedia, experimente şi simulări virtuale, cursuri electronice, momente de lecţie, lecţii cu strategie didactică predefinită, cu conţinut puternic interactiv, bazate pe programa şcolară oficială
  3. Activităţi pentru părinţi – siguranţa copiilor pe internet
  4. Presa online
  5. Locuri de muncă vacante de la angeţiile AJOFM

La Braşov, noutatea acestei ediţii este reprezentată de numărul bibliotecilor publice participante: 16 biblioteci publice (reţeaua judeţeană a bibliotecilor admise în programul biblionet: Halchiu, Bran, Ormenis,  Codlea, Măieruş, Sânpetru, Teliu, Făgăraş, Vama Buzăului, Homorod, Râşnov, Cristian, Moeciu  şi bibliotecile de la Dumbrăvițţa, Săcele şi Prejmer), faţă de 3 anul trecut (Biblioteca judeţeană prin Centrul de Informare Comunitară şi alte două biblioteci publice din judeţ – Dumbrăviţa şi Săcele)

 

„Hai pe Net!“ la bibliotecă

Până acum nu au ştiut ce înseamnă internet, dar nici să folosească un calculator. Însă vineri, 4 martie, copiii de la Şcoala Generală nr. 4 s-au jucat pe calculator şi s-au uitat la desene animate. Totul în cadrul campaniei Hai pe Net, iniţiat în cadrul proiectului Biblionet – Lumea în biblioteca mea, organizat la Biblioteca Municipală.

Biblioteca Municipală a fost înscrisă, de curând, în proiectul „Biblionet – Lumea în biblioteca mea“. Cu această ocazie, vineri, 4 martie, a avut loc campania „Hai pe Net!“. Iniţiativa îşi propune să aducă online cât mai mulţi utilizatori care nu au folosit, până acum, internetul şi calculatorul.

„În luna martie Biblioteca municipală, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană Braşov, a pregătit campania „Hai pe Net!“. Aceasta este o activitate în care biblioteci şi alte structuri info-documentare cu acces gratuit online atrag persoane care nu au vizitat mediul virtual niciodată şi le iniţiază, relevându-le avantajele tehnologiei informaţiei şi comunicării. Ne bucurăm nespus că am iniţiat această campanie în care elevii care nu au calculator acasă, pot acces acum internetul şi pot descoperi o lume cu totul nouă“, a spus Viorica Bica de la Biblioteca Municipală.

Cu această ocazie, vineri, 4 martie, la Bibilioteca municipală elevii Şcolii Generale nr. 4 şi cei de la Colegiul Tehnic „Aurel Vijoli“ au descifrat, pentru prima dată, tainele internetului. „Este pentru prima dată când văd un calculator şi îmi place mult ce descopăr. M-am uitat la desene animate, dar şi la jocuri“, „M-am uitat la desene animate pe internet şi îmi place foarte mult. Nu am acasă aşa ceva, dar mi-aş dori să am şi eu un calculator la mine în cameră“, au spus copiii.

Campania „Hai pe Net!“ este iniţiată de către Fundaţia EOS, în parteneriat cu Programul Microsoft Unlimited Protection şi Asociaţia Naţională a Bibliotecilor şi Bibliotecarilor din România.

(Alina ROMAN)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s