Biblionet la Biblioteca Municipală Făgăraş – 1 Martie 2011, consemnare BZFBibilioteca municipală a fost în sărbătoare marţi, 1 martie. Zeci de invitaţi, dar şi elevi de la şcolile generale au participat la lansarea oficială a programului Biblionet – Lumea în biblioteca mea. Programul se va derula pe o perioadă de 5 ani şi are ca scop dezvoltarea unui sistem modern de biblioteci în toată ţara.

10 calculatoare moderne şi echipamente IT. Acestea, începând de marţi, 1 martie, vor face lectura mai uşoară tuturor cititorilor făgărăşeni. Biblioteca municipală a devenit, prin programul Biblionet – Lumea în biblioteca mea, un nou centru de informare, documentare educaţie şi socializare în comunitatea făgărăşeană. Deschiderea oficială a proiectului a avut loc marţi, în prezenţa a zeci de invitaţi de seamă.

Biblionet – lumea în biblioteca mea este finanţat de către Fundaţia Bill şi Melinda Gates şi are ca scop dezvoltarea unui sistem modern de biblioteci, care vor asigura servicii în comunităţile locale. „Biblioteca Judeţeană Braşoc, ca şi coordonator pentru întregul judeţ se bucură că Făgăraşul, care este a doua comunitate după Braşov, implementează acest program. A fost un drum lung, un drum în care au trebuit eforturi din partea comunităţii locale, dar ne-am implicat şi noi, la nivel de Bibliotecă Judeţeană în coordonarea acestui proiect. Sperăm ca pentru făgărăşeni acest gest să fie important“, a spus Daniel Nazare, director Biblioteca Judeţeană Braşov. „Programul Biblionet este un program care se adresează bibliotecilor publice din România, bibliotecile cu cea mai mare adresabilitate. Acesta trebuie să se modernizeze prin donaţii de echipamente şi, în primul rând, prin oferirea de cursuri gratuite pentru bibliotecari. Astfel încât să deprindă abilităţi cu care să poată veni în întâmpinarea nevoilor comunităţii“, a spus Ruxandra Nazare, şef Departament Biblionet în judeţul Braşov.

Proiectul Biblionet a fost construit sub forma unui parteneriat între IREX autorităţile locale şi naţionale şi bibliotecile publice locale. La Făgăraş copartener în derularea acestui program este Primăria Făgăraş şi Consiliul Local Făgăraş. „Este o realizare excelentă şi aş vrea să ştie fiecare făgărăşean, de la cel mai mic până la cel mai în vârstă, că va avea posibilitatea să vină la Bibliotecă pentru a naviga gratuit pe internet. Dar şi pentru a stabili în acest fel o punte de legătură între cei care sunt acasă şi cei plecaţi în străinătate“, a spus Sorin Mănduc, primarul municipiului Făgăraş.  „În ceea ce priveşte valoarea investiţiei în Făgăraş, vorbim de o valoare de aproximativ 50.000 de lei, constând, pe de o parte, în echipamentele care au fost livrate biblioteci publice din Făgăraş. Pe de altă parte, softurile care au venit din partea companiei Microsoft“, a spus Iozsef Szocs, de la IREX Bucureşti. „Am avut o bucurie nestăvilită pentru că atâţia invitaţi de marcă ne-au onorat cu prezenţa. Domnul primar, Sorin Mănduc, colaboratori ai Primăriei Făgăraş, directori de instituţii, Fundaţia Culturală Negru Vodă, foşti profesori. Programul artistic, prezentat de elevii şcolilor generale din Făgăraş, elevii Liceului Teologic Constantin Brâncoveanu a delectat audienţa“, a spus Viorica Bica de la Biblioteca Municipală.

Unul din motivele implementării proiectului la Făgăraş a fost şi acela de a crea facilităţi pentru copii. Aceştia au venit la lansare cu un program artistic.

(Alina ROMAN)

biblionet-la-biblioteca-municipala.html

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s