Ministrul Culturii a vizitat Cetatea Fagarasului


 

O veche dorinţă a oamenilor de cultură din Făgăraş şi nu numai  ar putea fi îndeplinită. Este vorba de realizarea unui muzeu al rezistenţei anticomuniste din zona noastră chiar în Cetatea Făgăraşului. Cel care i-a asigurat că va face tot posibilul să-i ajute a fost chiar ministrul Culturii, Kelemen Hunor, care s-a aflat joi, 25 noiembrie, timp de câteva ore în municipiul nostru. Bineînţeles că principalul monument vizitat a fost Cetatea Făgăraşului.

 

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, dar şi alţi importanţi muzeografi şi arhitecţi din ţară au vizitat joi, 25 noiembrie, Cetatea Făgăraşului. Vizita a avut ca scop cunoaşterea în detaliu a monumentului arhitectural, dar şi viitoarele investiţii ce vor fi făcute aici. Ministrul a participat şi la o scurtă lecţie de istorie despre cetatea făgărăşeană.

Aflat pentru prima oară la Făgăraş, ministrul a ţinut să bată pas cu pas fiecare încăpere a cetăţii. Însă scopul venirii ministrului în municipiul nostru nu a fost doar vizitarea cetăţii, ci şi o discuţie despre amplasarea viitorului muzeu al rezistenţei anticomuniste la Făgăraş. Cel puţin teoretic, acesta ar putea fi deschis chiar în Turnul-Temniţă. În final au fost trase şi concluziile.

„Va fi nevoie de o investiţie foarte mare şi de lungă durată. În acest moment, din ceea ce am văzut – lucruri făcute din anii 70, lăsate de paragină – trebuie regândite şi realizate alte investiţii aici. Important este că sunt oameni responsabili aici la Făgăraş şi mă bucur că se gândesc la soarta Cetăţii în continuare“, a spus ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

 

Astfel, Muzeul Rezistenţei ar putea fi deschis cât de curând în cadrul Cetăţii Făgăraşului. În acest sens, un pas important a fost făcut. Proiectul unui muzeu al rezistenţei anticomuniste în Făgăraş a demarat în urmă cu câţiva ani. De atunci, reprezentanţii Fundaţiei Culturale „Negru Vodă“, ajutaţi de specialişti în domeniu, au făcut cercetări şi au adunat documente pentru a duce la bun sfârşit acest proiect.

(Alina ROMAN)

sursa:http://www.bzf.ro/ministrul-culturii-a-vizitat-cetatea-fagarasului.html

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s