“Today a reader, tomorrow a leader….”


 

 

Tânătă fată citind (1850), tablou realizat de pictorul vienez Franz Eybl (1806-1880).

 

Am inceput in fiecare zi sa scriu cate ceva… de cele mai multe ori ma opresc inainte de final, doar la gandul ca cineva va citi randurile scrise, cateodata din lipsa de timp, de inspiratie, de lene … dar pentru ca unul din cele mai grele si banale totodata lucruri e “consecventa” ma gasesc din nou aici… in ” casa mea..”,

aici unde imi “mobilez curtea ” cu pagini si cu ganduri.

Ieri… dupa o zi lunga,ciudata… am dat o fuga la biblioteca. Locul unde obisnuiesc sa spun ca e “biserica si barul meu ” ( metaforic vorbind ) datorita contrastului de sentimente care le cuprinde, contrast resimtit de starea cu care inchid usa si pasii grei sau usori spre rafturi. Pe langa realitatea fizica a bisericii…biblioteca e urmatorul spatiu de refugiu … e de ajuns sa intru si doar sa raman putin si apoi pornesc mai departe…

Dupa ce am invatat taina cuvintelor, cu ajutorul Bibliei…. abecedarul vietii … primele comori le-am gasit acolo….I-am indragit amintirile lui Ion Creanga… am calatorit ” pe aripile vantului” ,”departe de lumea dezlantuita” in “torente” …”la rascruci de drumuri” prin “orgolii si destine”, “vieti transformate”, “memorii” si “colectii” …toate calatorii gratuite prin jurul lumii , prin mintile oamenilor.

Printre rafturi praftuite, carti mucegaite…si liniste “linistitoare”….acolo e intotdeauna o placere sa ma intorc…..acolo , unde stiu ca mereu ma regasesc in ceva nou, ceva inca lipicios din tiparire….acolo unde imi gasesc amintiri de mult uitate, alaturi de copertile deja galbene…. acolo unde timpul sta si viata e impartita pe segmente, pe drame si comedii…pe versuri si armonii… acolo unde poti alege sa fii oricine pentru o zi,2 – maxim 6 ) pana intalnesti coperta de inceput si bariera de Sfarsit … Atunci realizez cat de putin (ma) cunosc.

Acum dar las multe in urma, insa batrana mea biblioteca va fi mereu rascrucea mea o port pe bucati , prin carti, cu mine mereu.

Recomandare… Cititul nu dauneaza grav sanatatii, poate fi consumat in cantitati mici sau mari, de catre minori sau majori…. cu posibile efecte secundare, depinde de calitatea si autorul consumat. Se recomanda insa atentie in selectie si precautie in critica… preferabil ar fi sa urmariti din timp reducerile, sunt din ce in ce mai rare si mai putin ieftine … Nu este indicat insa sa faceti pauze mari in timpul folosirii tratementului de “lectura“, acest lucru reduce dependenta de cultura….si da!!! dauneaza grav sanatatii ( deja in pericol ) sociale… Elevii,studentii, pensionarii, somerii si bunicii…. au parte de doze duble gratuite gasite in “farmacia” bibliotecii orasului in care va gasiti Pentru mai multe informatii… simplu, va documentati!!!

Semnat : pacient, fidel consumator !

Data : intr-o scurta pauza !

http://aletteeliane.wordpress.com/2010/08/17/today-a-reader-tomorrow-a-leader/

www.biblionet.ro

Anunțuri

2 comentarii »

  1. eliane said

    Am fost surprinsa sa vad ca a ajuns aici postarea .
    Ce sa spun, recomand lectura… la orice varsta, in orice imprejurare !
    Dupa cum se spune, internetul ne ofera doar informatii, pe cand cartile dezvolta cultura in noi !!

  2. Asteptam sa mai „bloguim” , sa pastram legatura.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s