Opera Brasov 8 septembrie 2010


De la muzica oamenilor, la muzica ingerilor.JPG

Am avut șansa, nu tocmai întâmplatoare, sa ne reîmprospătam spiritul cu „bucuriile muzicii” în seara zilei de 8 septembrie.
La aniversarea a 775 de ani de atestare documentara a Brașovului, brașovenii au aflat ca orașul lor a primit cadou un patron divin, Sfânta Maria, care să vegheze cu bunătate asupra destinelor.
Opera din Brașov, prin spectacolul De la muzica oamenilor la muzica îngerilor, a oferit un program de muzică sacră închinat protectoarei orașului. Ave Maria de Gounod a deschis seara cuprinzându-i pe auditori de o vrajă celestă, urmată de arii celebre, duete și coruri din opere și operete în interpretarea soliștilor Operei Brașov alături de Corul și Orchestra Operei Brașov.
Muzica și literatura se unesc în spiritul, pe care cu atâta elevație îl caracteriza George Enescu: Cuvântul aruncă lumină vie asupra sentimentelor, descriindu-le, precizându-le în chip plastic. Muzica, revărsându-se în adâncimile sufletului, pătrunde misterioasă în cele mai tăcute taine ale simțirii.
Din îmbinarea Cuvântului și a muzicii s-au născut opere celebre: Carmen de Bizet, Bărbierul din Sevilla, Nunta lui Figaro de Rossini, La Traviata de Verdi.
Pentru ca muzica sa ni-se poată cu adevărat adresa, gândurile noastre trebuie sa amuțească.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s